Lars Rudolf Stadil​

Forfatter af prosa og faglitteratur. Er uddannet mag. art i filosofi. Har arbejdet som redaktør, idéudvikler, anmelder, højskolelærer etc.​

Litterært

Debut i bogform: I stykker (noveller), Statens Kunstfond 3-årige stipendium, priser og legater bl.a. forfatterne Harald Kiddes og Astrid Ehrencron-Kiddes legat, arbedslegater fra Statens Kunstfond, kulturministeriets arbejdslegat, Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, Lars Bukdahl: Generationsmaskinen etc.​

Udvalgte bøger & anmeldelser​

Den ituslåede ydre virkelighed og den indre psykiske splittelse får konsekvenser for sproget. Med uhyre stilistisk bevidsthed veksler Lars R. Stadil mellem en ligefrem fortællende prosa og et rablende, psykotisk menings-løst sprog."​

Læs anmeldelser

"Ole Nohr er både en filosofisk roman, der handler om sprogets brydning, og det er en vaskeægte romantisk historie om mennesket, der først bliver helt, når det har genfundet kærligheden til sig selv og det andet."

Læs anmeldelser

"Lars R. Stadil har skrevet en veloplagt og underfundig roman om den moderne mands problemer med "kulturligheden", intellektet og den veltilpassede normaltilværelse."

Læs anmeldelser

"En filosofisk og morsom og vanvittig roman om biologen Kresten Havers, der pludselig i sit laboratorium opdager en helt ny og dødelig giftig mikroskopisk svamp."

Læs anmeldelser

"Originalen er en morsom og spændende roman - bygget op omkring en krimiintrige - hvis egentlige ærinde er at beskrive et filosofisk menneskes møde med virkeligheden og sig selv."

Læs anmeldelser

"Vi kender alle til tømmermænd! Og vi ved, at på denne dagen efter dagen, er alle principper om ernæringsmæssig korrekt og sund kost for en tid ophævet. Vi vender os mod fede, stærke, salte og søde spiser."

Se en opskrift

"Det er en roman, der spænder over fødsel og død, og den omfatter tankegangen i Clärchens kærlighedssang fra Goethes 'Egmont': 'Himmelhøjt jublende, til døden fortvivlet, lykkelig er kun den sjæl, som elsker'. Hele spektret er med."