Skrivekurser for børn & unge

Lektion 1

Den digteriske frihed​

I den første øvelse skal du kigge på billederne af bjørnedyrene i introduktionen. Du skal nu lave en beskrivelse af enten et eller begge billeder. ​

Når du som forfatter beskriver noget, skal du selvfølgelig beskrive, hvad der er på billedet. Men en forfatter har en særlig tilladelse. Denne tilladelse kaldes for ‘den digteriske frihed’. Det betyder, at du kan beskrive mere end det, du kan se på billedet. Du kan beskrive lyde og lugte, følelser og smage. Du kan beskrive, hvordan bjørnedyrene er kommet ind i billedet. Og du kan beskrive, hvad de gør bagefter. Med den digteriske frihed kan du bruge billedet eller billederne præcis, som du selv vil.

Forestil dig, du er et bjørnedyr​

Kig nu på billederne af bjørnedyrene og lav en historie, hvor du bruger den digteriske frihed til at beskrive mere, end det du ser. Du kan enten bruge et af billederne eller begge billeder.

I alle gode historier er der en helt og en skurk. Sørg for, at der er en helt og en skurk i din historie. Du skal altså vælge en helt, som er tekstens hovedperson. Og du skal vælge en skurk, som er den onde i teksten.

​​Når du har skrevet din historie, så sender du den til din kursusvejleder​

Del dine tanker med andre på kurset

Hvad tænker du om den digteriske frihed, når du ser billedet af bogen?

Skriv 2-3 sætninger om det herunder. De andre på kurset vil kunne læse dine tanker om billedet. Du kan også kommentere andres tanker. (Du skal ikke indsætte din e-mail).

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt