Skrivekurser for børn & unge

Bjørnedyr

​​Bjørnedyr er meget nysgerrige og meget små dyr. De lever overalt omkring os. Bjørnedyr lever i isen på nordpolen og sydpolen. De lever i sprækkerne mellem fortovene i din by, uanset om du bor i Skandinavien eller i Kina. Bjørnedyr lever i parkens og skovens træer og blade, de lever på bunden af havet, i nedløbsrør og tagrender. Bjørnedyr kan overleve en tur i verdensrummet uden at have rumdragter på. Bjørnedyr kan tåle at blive kogt og bagefter frosset ned i mange år og overleve det. Bjørnedyr kan leve og overleve næsten alle steder. Bjørnedyr er de sejeste dyr i verden.

​Bjørnedyr har seks ben og to arme. Når Bjørnedyr går, ligner de bjørne, der lunter. Derfor kalder vi dem Bjørnedyr. Bjørnedyr går bare meget, meget langsomt.

Bjørnedyr er meget små dyr. Du kan ikke se dem med det blotte øje.

Der findes mange hundrede forskellige slags bjørnedyr. De mest almindelige lever fredeligt blandt hinanden.​ De største bjørnedyr er 30 gange større end de mest almindelige bjørnedyr.

​I menneskenes verden ville det betyde, at det store menneske ville være 45 meter højt. Det svarer til 10 giraffer, der står på ryggen af hinanden. Så højt er et stort Bjørnedyr for de mest almindelige Bjørnedyr. Selv de største Bjørnedyr er dog så små, at man ikke kan se dem med det blotte øje.

​De mest almindelige Bjørnedyr er vegetarer. De spiser kun grøntsager. De store Bjørnedyr er ikke vegetarer. De spiser kød. De holder meget af at spise de små Bjørnedyr. Det er heldigvis sjældent, det sker, for de små Bjørnedyr narrer ofte de store Bjørnedyr.