M​aria & Sebastian

​Ulla og Søren lever et harmonisk liv sammen med deres to børn, Maria og hendes storebror Sebastian. Ulla er skolelærer, og Søren er uddannet programmør og arbejder med IT.

​De bor i en landsby. Alle kender alle på den lille skole, hvor Maria og Sebastians mor arbejder som lærer, og hvor Sebastian og Maria går i hver sin klasse.

​En dag bliver Ulla påkørt af en flugtbilist. Ulla bliver slået bevidstløs ved uheldet. Lægerne kan ikke vække hende igen og kan ikke forstå, hvorfor hun bliver i koma. Ulla bliver derfor overflyttet til et stort sygehus, der ligger langt fra landsbyen. Her forsøger nogle af landets dygtigste læger at finde ud af, hvad der er galt med Ulla.

Efter fire måneder, hvor Ulla ikke kommer til bevidsthed, beslutter Søren, sammen med Maria og Sebastian, at flytte til byen, for at være i nærheden af Ulla. Det firma, hvor Søren arbejder, har en afdeling i byen. Søren bliver overflyttet hertil. Maria og Sebastian starter i en ny skole.​

​Deres far, Søren, er sød og forstående, men han arbejder alt for meget på den nye arbejdsplads. Han er svær af tale med for børnene.

Maria var før sin mors uheld en glad og udadvendt pige med mange venner, men hun er nu blevet forsigtig og genert. Og hun synes, at det er svært at blive en del af fællesskabet i sin nye klasse.

​Sebastian gik før til fodbold og spillede på keyboard. Han er nu blevet vild og fandenivoldsk og gider ikke spille hverken fodbold eller keyboard længere. Sebastian er blevet venner med et par uheldige drenge fra sin klasse, der prøver at overtale ham til at være med til at stjæle fra et supermarked.​

​Flere gange om ugen tager de på sygehuset, som ligger lige ved siden af den lejlighed, der er flyttet ind i. Nogle gange tager de alle tre afsted sammen, andre gange gør de det hver især. Lægerne har fortalt dem, at det er vigtig, de taler med Ulla, selvom hun er i koma.