Kursus I - lektion 1​

​Velkommen

​Vi skal idag have mekanikken til at fungere. Når først proceduren, som den beskrives nedenfor sidder i fingrene, vil der ikke og skal der ikke være tekniske, computerrelaterede problemer på kurset.

​Vi vil bruge idag på at få det til at fungere.

Hvordan fungerer det?

Kurset består af forskellige lektioner, du skal besvare. Du kan under menupunktet 'kalender' se, hvornår de forskellige lektioner er tilgængelige.

Når du besvarer lektionen, kan du vælge flere forskellige løsninger. Har du et tekstbehandlingsprogram, du er fortrolig med, så brug dette; du kan også vælge at arbejde direkte i dit mailprogram.

Læs nu lektionen igennem. Når du har læst lektionens øvelse, starter du det værktøj, du helst vil skrive i. Er det dit mailprogram, skal du i “til feltet" skrive mailadressen på den kursusleder, der leder forløbet. Arbejder du i et tekstbehandlingsprogram, skal du, når du har skrevet lektionen, "vælge alt" med tastekombinationen ctrl+a og derefter kopiere med tasterne ctrl+c. Nu åbner du dit mailprogram, udfylder “til-feltet" som nævnt ovenfor, skriver lektionens nummer i "emne" og placerer din curser der, hvor du normalt skriver.

Herefter "paster" du din øvelse ind med tasterne ctrl+v. Mange nye tekstbehandlingsprogrammer kan sende som mail direkte. Altså. Du 'vælger alt' med knappen ctrl+a (mac æble +a) og kopiere ctrl + c (mac æble +c). Åbner dit mailprogram og stiller curseren i feltet, hvor du skriver og 'paster' med ctrl+v (mac æble+v).

​Nemmere er det naturligvis, hvis du arbejder direkte i dit mailprogram. Da udfylder du bare "til-feltet" og "Emne/subject" feltet, laver øvelsen og sender den, når du er færdig.

Lad os prøve det nu.

​​
Du går frivilligt eller bliver skubbet ud på en bro en vinterdag. Du skal vinterbade.
​Beskriv dine oplevelser. Spar ikke på tillægsordene.​

Brug ca. 20 minutter. Skriv så hurtigt du kan. Og uden at 'læse for meget tilbage'.

Til almen eftertanke​

Etymologi er videnskaben om den historiske udvikling af ords betydning. Indenfor visse teoridannelser antages det, at sproget bevæger sig væk fra en oprindelig, ægte og sand betydningsfylde og frem mod en stadig større overfladiskhed og spolerethed. Det er da også en kendsgerning, at vi til daglig bruger ord uden at tænke særligt meget over deres egentlige betydning.

Derfor følgende spørgsmål:

Mennesket er i stand til at forstå. En overvejelser, et stykke musik, færdselsloven og så videre. Men hvor står vi, når vi forstår? Ordet ‘genstand’ er af tysk oprindelse og kommer af gegenstehen. Det, der står imod.