Kursus I - Lektion Side 2​

​Og kan samtidig stille sig selv den største opgave. Nemlig at beskrive, hvad vi ved, men ikke kan forklare.

Genvejen til dette billede er ordbilledet.

Vi bruger billeder til at beskrive, hvad vi ved men ikke kan forklare.

Ordbilledet står derfor centralt i skrivekunsten.

Det, der bestemmer læserens syn på det beskrevne. Når R. Chandler skriver "hendes blik var dybt som bunden af en caféteriabakke" eller "Han havde et ansigt som en sammensunken lunge", forstår vi det, der beskrives, ligesom fuldt ud. Skribentens vis, humor og dybde aflæses af ordbilledernes originalitet.

Som det originale ordbilledes modpol står klichén. Vi forbyder os selv klichéer og skal i dag arbejde med ordbilleder.

En tænkt barnsomserindring. Et lille lykkebillede. Gå ind i beskrivelserne, udfold dem så meget som muligt. Lad personens oplevelse af æblet være berusende, henført, magisk.​

Forrige                                                                                                                                            Næste

​mandag d. 16. oktober. Tilmeldingen er åben.
  • Réaliser dine forfatterdrømme
    ​De næste kurser starter mandag d. 25. september