Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kursus I - Lektion 4​

ORDBILLEDET ER SKRIFTSPROGETS BAGGRUNDSMUSIK

 • Hvordan lyder en violin?
 • Hvordan ser farven rød ud?
 • Hvordan føles det at blive kildet?

Spørgsmål, som vi alle uden videre kan svare på. En tomat smager - som en tomat. En violin lyder - som en violin. Farven rød - er rød. Det føles "sjovt" at blive kildet. Teknisk set er disse forklaringer tautologier. En tautologi forklarer sit objekt ved at henvise til det. En tomat er en tomat. Forklaringer, der ikke tilføjer andet til det, der skal forklares, end hvad vi allerede ved.

Og dette er på en måde utilfredsstillende.

Men hvis vi forbyder os selv at bruge tautologier, bliver vi bragt i en sælsom forlegenhed. For hvordan smager en tomat? Hvordan lyder en violin? Når vi forestiller os tomatens smag eller violinens lyd, er vi opfyldt af disse forestillinger om tomatsmag eller violinlys. Vi kan høre violinens lyd, er ikke et øjeblik i tvivl. Men hvorfor kan vi ikke uden videre forklare den?

Sproget bliver forlegent.

Forrige

Næste

Bestil kursus​

Oplæg & indlæg fra vores kursister 

Nina Kirkmand: "Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive herinde, og det vil jeg i hvert fald gerne! Jeg har gennemgået kursus 1 og 2, og jeg var vild med det. Opgaverne er spændende, og det samme var det at gå og vente på feedbacken. Der var meget kompetent rådgivning gennem hele forløbet (også når man ikke helt havde forstået opgaven...), og hvis jeg havde haft økonomien til det, havde jeg fluks taget næste del med også.

Kæmpe anbefaling herfra, jeg er blevet en bedre forfatter af at følge forløbene :)

Tak for denne gang :)"

Winnie Kyster: "Tak for et berigende og lærerigt kursusforløb. Jeg har gennemgået kursus I + II og glædede mig hver gang over de tilbagemeldinger fra kursuslederen - ris og ros . Især rosen var spændende, da den blev "serveret" i en tone, som gjorde opgaven endnu mere udfordrende og gav mod på at skrive endnu mere. Jeg ser frem til at følge "Masterclass" - jeg kan ikke få nok af jeres skole."

Læs flere oplevelser her​

Seneste nyheder​

 • Kursus I & Kursus II
​De næste kurser starter mandag d. 5. august.  Tilmeldingen er åben.
Klik her
 • Réaliser dine forfatterdrømme
  Klik her
 • Skrivekurser for børn & unge
  ​De næste kurser starter mandag d. 5. august. Tilmeldingen er åben.
  Klik her
 • Kursus I, kursus II & masterclass med rabat
  ​Klik her

Forfatterskole  LTD telefon: 7134 5900

company no.: ​13318531