Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Fortællervinkler - Lektion 1

HVORDAN HAR DIN DAG VÆRET?

Vi elsker historier.

Lige fra vi er helt små og får læst historier op på sengekanten, til vi som voksne sluger både krimier og ser film, er vi storforbrugere af fiktion og historier.

Ligesom vi elsker at få fortalt historier, så elsker vi at fortælle dem. Når vi skriver prosa, fortæller vi altid en historie. Historiefortællingen er beretningens livsnerve og det, som giver mening til, at vi har sådan noget som romaner, noveller og digte. Forholdet mellem fortæller og læser/lytter er ligeså gammelt som historien/beretningen selv.

Der har altid været én til at berette og én til at lytte. Man forestiller sig den ældste form af fortællingen, som meddelselsen i det sociale rum. Siddende omkring bålet ved aftenstide bliver dagens tildragelser fortalt af den, som har haft oplevelsen, til de andre omkring ilden. Det er givetvis ikke bevist. Men al fornuft siger os, at det er fortællingens oprindelige form. VI fortæller, hvad der er sket. I dagens løb, i nattens løb, på rejsen, i krigen etc.

Oplæg & indlæg fra vores kursister 

Nina Kirkmand: "Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive herinde, og det vil jeg i hvert fald gerne! Jeg har gennemgået kursus 1 og 2, og jeg var vild med det. Opgaverne er spændende, og det samme var det at gå og vente på feedbacken. Der var meget kompetent rådgivning gennem hele forløbet (også når man ikke helt havde forstået opgaven...), og hvis jeg havde haft økonomien til det, havde jeg fluks taget næste del med også.

Kæmpe anbefaling herfra, jeg er blevet en bedre forfatter af at følge forløbene :)

Tak for denne gang :)"

Winnie Kyster: "Tak for et berigende og lærerigt kursusforløb. Jeg har gennemgået kursus I + II og glædede mig hver gang over de tilbagemeldinger fra kursuslederen - ris og ros . Især rosen var spændende, da den blev "serveret" i en tone, som gjorde opgaven endnu mere udfordrende og gav mod på at skrive endnu mere. Jeg ser frem til at følge "Masterclass" - jeg kan ikke få nok af jeres skole."

Læs flere oplevelser her​

Seneste nyheder​

 • Kursus I & Kursus II
​De næste kurser starter mandag d. 5. august.  Tilmeldingen er åben.
Klik her
 • Réaliser dine forfatterdrømme
  Klik her
 • Skrivekurser for børn & unge
  ​De næste kurser starter mandag d. 5. august. Tilmeldingen er åben.
  Klik her
 • Kursus I, kursus II & masterclass med rabat
  ​Klik her

Forfatterskole  LTD telefon: 7134 5900

company no.: ​13318531