Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Fortællervinkler - Lektion 1

Fikition udspringer ifølge denne teori af kedsomhed:

Når der ikke er sket noget, der er værd at fortælle, må vi selv finde på noget.

Fortællingens oprindelige form er 1. person ental. "Jeg fortæller, hvad jeg har oplevet". Og fiktionens oprindelige form er 3. person ental. Jeg (forfatter) fortæller, hvad han/hun har oplevet.

I enhver tekst er der en fortæller. Og til enhver tekst hører der en forfatter. Det er dette forhold, vi i denne og de følgende lektioner vil uddybe og omgrænse. Det vil sige forholdet mellem forfatter, fortæller og tekst.

Vi vil prøve kræfter med fortællingens oprindelige form (1. person ental).​

Tag udgangspunkt i en dag fra dit liv (hverdag eller fest), som du har lyst til at fortælle, hvor der bliver begået en uretfærdighed. Du er selv protago-nisten, altså den sympatiske hovedperson, som kæmper mod en antago-nist i en kamp om ret og uret. Husk på, at det er fiktion, så du har den digteriske frihed til at overdrive, lægge til og trække fra.

Gå gerne i dybden med beskrivelsen og ret til, indtil du synes, den sidder lige i skabet.​

Oplæg & indlæg fra vores kursister 

Nina Kirkmand: "Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive herinde, og det vil jeg i hvert fald gerne! Jeg har gennemgået kursus 1 og 2, og jeg var vild med det. Opgaverne er spændende, og det samme var det at gå og vente på feedbacken. Der var meget kompetent rådgivning gennem hele forløbet (også når man ikke helt havde forstået opgaven...), og hvis jeg havde haft økonomien til det, havde jeg fluks taget næste del med også.

Kæmpe anbefaling herfra, jeg er blevet en bedre forfatter af at følge forløbene :)

Tak for denne gang :)"

Winnie Kyster: "Tak for et berigende og lærerigt kursusforløb. Jeg har gennemgået kursus I + II og glædede mig hver gang over de tilbagemeldinger fra kursuslederen - ris og ros . Især rosen var spændende, da den blev "serveret" i en tone, som gjorde opgaven endnu mere udfordrende og gav mod på at skrive endnu mere. Jeg ser frem til at følge "Masterclass" - jeg kan ikke få nok af jeres skole."

Læs flere oplevelser her​

Seneste nyheder​

 • Kursus I & Kursus II
​De næste kurser starter mandag d. 13. maj.  Tilmeldingen er åben.
Klik her
 • Réaliser dine forfatterdrømme
  Klik her
 • Skrivekurser for børn & unge
  ​De næste kurser starter mandag d. 13. maj. Tilmeldingen er åben.
  Klik her
 • Kursus I, kursus II & masterclass med rabat
  ​Klik her

Forfatterskole  LTD telefon: 7134 5900

company no.: ​13318531